Värivaltaus

Haasta kaverisi kiehtovaan pulmapeliin

Emme tiedä oliko Värivaltauksella tällainen mainoslause kun sitä pystyi pelaamaan Aapelissa, mutta mielestämme se kuvaa hyvin Värivaltauksen ideaa. Värivaltaus on kiehtova peli ja myös erittäin koukuttava.

Aapeli suljettiin vuodenvaihteessa 2018-2019, ja sen myötä maailmaan jäi Värivaltauksen kokoinen aukko. Internetistä ja sovelluskaupoista löytyy suuria määriä Flood-It-klooneja, mutta nämä ovat pääsääntöisesti yksinpelejä. Aapelin Värivaltaus näytti jääneen lajinsa ainoaksi.

Haltulaisten kesken oltiin heitelty ajatusta kokoontua yhteen, ja tuottaa jotakin alusta loppuun valmiiksi rajatussa ajassa, esimerkiksi jokin peli. Koska maailmasta puuttui nyt kokonaan yksi Värivaltaus, ja itse pelin ollessa teknisesti suhteellisen yksinkertainen, se päätettiin valita työstettäväksi. Ensimmäinen pelattava versio tulikin valmiiksi yhden sunnuntain aikana. Julkaisukelpoisemmaksi peliä on hiljakseen hiottu kuluneen vuoden aikana. Värivaltaus on toteutettu käyttäen React- ja Node.js-teknologioita.

Halusimme säilyttää Värivaltauksen pelimekaniikan, mutta jotain piti tehdä hieman vanhentuneelle ulkoasulle. Päätimme päivittää ulkoasun menemällä vielä kauemmas menneisyyteen ja antamalla Värivaltaukselle retropeleihin viittaavan ulkoasun. Kun Värivaltaukseen lisätään ääniraita, tulee se todennäköisesti viittaamaan voimakkaasti 80-luvulle.

Pelilaudan värit on valittu siten, että ne mahdollistaisivat mahdollisimman hyvän pelikokemuksen myös värisokeille pelaajille.

Värivaltausta on mahdollista pelata satunnaista vastustajaa vastaan tai kaveria vastaan. Kaveria vastaan voi pelata jakamalla peliä aloitettaessa saatava koodi pelikaverille. Jos koodin jakaa useammalle henkilölle, niin vastustajaksi tulee ensimmäisenä koodin syöttänyt pelaaja. Muut saman koodin syöttäneet henkilöt liittyvät peliin katsojiksi.

Koska aina ei ole vastustajaa saatavilla, lisäsimme myös mahdollisuuden pelata Värivaltausta tekoälyä vastaan. Valittavissa on kolme eritasoista tekoälyä, joita vastaan pelata.

Värivaltausta voi pelata osoitteessa värivaltaus.fi tai jos ääkköset tuottavat ongelmia, niin Värivaltaus löytyy myös osoitteesta varivaltaus.fi.