Tiedätkö miksi osaamiseen kannattaa investoida?


Jos laivan kapteeni on kuuraamassa kantta eikä tähystä horisonttiin, niin miten käy lopulta laivan, kapteenin ja koko miehistön?

Vastavirta-podcastin toisessa jaksossa keskustelimme hyvinvoinnista, elämästä ja treenistä hyvinvointivalmentaja Joni Jaakkolan kanssa. Vedin keskustelusta jääneitä asioita nippuun ja kirjoitin niistä blogin. Kirjoituksen hänniltä löydät linkit video- ja äänitiedostoihin.

Tärkein terveyteen liittyvä asia on kaikille tuttu

Omasta terveydestä huolehditaan läpi elämän, siksi siihen kannattaakin suhtautua päättäväisesti, joskin sopivan rennosti.

“Ei elämä voi pyöriä pelkän levytangon ja maitorahkan ympärillä”, Joni muistuttaa.

Ainoa tapa pysyä ihannepainossaan on luoda itselleen omia tavoitteita tukevat elintavat. Olet varmaan kuullut sanonnan – tuli on hyvä renki mutta huono isäntä. Samaa voisi sanoa tavoista. Kun opit uusia hyviä tapoja tekevät ne automaattisesti työtä tavoitteidesi eteen. Huonot tavat taas tarttuvat helposti ja niistä voi olla vaikea poisoppia.

Miten sitten parempia tapoja opetellaan? Ja mistä löytää tarvittava motivaatio muutoksen tekemiseen?

Joni muistuttaa, että vaikka parhaat tulokset tulevat pitkällä aikavälillä, niin paremmat elintavat tuovat elämään asioita, joiden vaikutuksen huomaa jo seuraavana päivänä. Esimerkiksi lisäämällä liikuntaa ja kehonhuoltoa arkeen, voit poistaa osan niskahartiaseudun ongelmista jo seuraavana päivänä. Tällaiset positiiviset kokemukset lisäävät motivaatioita ja kannustavat eteenpäin.

Tuorein trendi on pehmeä lähestyminen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

“Kun me alotettiin 2010 niin ajateltiin, että  älä syö munkkia jos haluat olla tikissä. Nykyään sanotaan, että olet hyvä sellaisena kun olet ja muista mindfulness ja meditaatio. Korostetaan paljon enemmän pehmeitä arvoja mikä on tietenkin hyvä asia”, toteaa Joni.

Joni muistuttaa, että esimerkiksi ylipainon taustalla on usein yllättävän monitahoisia ongelmia. Jos henkilö on esimerkiksi tottunut tukahduttamaan pahan olon tunteita vaikka syömällä suklaata, niin sillä, että personal trainer kehoittaa syömään vähemmän ja liikkumaan enemmän, tuskin on vaikutusta pitkällä tähtäimellä. Ongelmaa pitää pöyhiä ja juurisyyt tehdä vähintäänkin näkyväksi. Näitä asioita ei mietitty kuntosaliyrittäjän palvelutiskille vielä kymmenen vuotta sitten.

 


Mitkä kolme asiaa Joni Jaakkola ottaisi mukaansa autoille saarelle?

  1. Perhe
  2. Levytanko ja levypainot
  3. Sata kirjaa

Joni Jaakkola lukuvinkki on Yuval Hararin kirja Sapiens.

“Joka toisella sivulla tulee sellainen BOOM hetki, et mä en oo tajunnu et näinhän tää asia on”, kertoo Joni.

Tutustu koko vastavirta-podcast tuotantoon youtubessa.