Tettiläisen kokemuksia Haltusta

Meillä oli ilo saada nuori, ohjelmoinnista kiinnostunut Reko Valtaoja seuraamme viikoksi tekemään työelämään tutustumisjaksolle. Sen pidemmittä puheitta Rekolta pyydetty kirjoitusta TET-viikon kokemuksista:

Sain hienon mahdollisuuden tutustua softakehitysalaan työelämään tutustumisjaksollani Haltulla. Olen 9. luokalla oleva kangasalalainen. Harrastan käyrätorven soittoa ja koodausta (itsekseni). Erityisesti tietotekniikka ja koodaus on aina kiinnostanut, ja olen käynyt koodauskursseilla, joissa on käyty koodauksen perusteita ja tutustuttu erilaisiin ympäristöihin. Haaveammattini on sovellus-/pelikoodaus.

Tilaisuus TET-jakson suorittamiseen avautui jo 8. luokan keväällä, mutta sitten tulikin korona-aalto ja kaikki peruttiin. Tänä syksynä kuitenkin kun lukuvuosi alkoi ja syksyllä oli uusi TET-jakso, niin asia otettiin uudestaan esille.

Ensimmäisenä päivänä tietysti vähän jännitti ja olin epävarma vähän kaikessa, mutta haltulaiset opastivat hyvin ja olivat avuliaita ja ystävällisiä, ja sain paljon tekemistä. Alussa minulle annettiin tehtäväksi tutustua heidän toteuttamaansa sovellukseen, Harrastuspassiin. Minun piti etsiä siitä asioita, joita voisi parantaa. Löysinkin lopulta muutaman, Ja tämän jälkeen sain korjata ne yhdessä muutaman haltulaisen avulla. Seuraavina päivinä jatkettiin siitä, mihin eilen jäätiin. Mielenkiintoista tekemistä oli aina! Kun nämä taskit saatiin hoidettua, loppuviikon tein omaa, yksinkertaista bmi-laskurisovellusta, jonka sainkin tehtyä valmiiksi ennen viikon päättymistä.

Opin paljon erilaisia asioita TET-viikon aikana. Työt olivat aika lailla sellaisia, mitä olin etukäteen kuvitellut ja mitä voisin tehdä isona, ja pidin niistä valtavasti. Kunpa kaikki työt olisivat noin mukavia!

Haluaisin välittää valtavat kiitokset Haltulle ja kaikille sen työntekijöille, jotka olivat viikossa mukana. Kaikki ottivat minut hyvin vastaan ja olivat muutenkin ystävällisiä. Ilman heitä kaikkia ei tuo viikko olisi onnistunut! Lisäksi Haltulla on mahtavat työtilat ja kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä.

Reko Valtaoja

Ja todellakin tyytyväisiä olimme, heti jakson päätteeksi alettiin keskustelemaan jo kesätöistä! Yrittäjänä on mahtava päästä osaksi tämänkaltaisia mahdollisuuksia ja tarjota aidosti kokemuksia nuorille alasta kiinnostuneille.