Teknistä osaamista yritykseen osaajapulasta huolimatta?

Softa-alan osaajapula on monilla huulilla ja otsikoissa. Isot firmat vievät osaajat käsistä isoihin konsultointiprojekteihin, joiden asiakkaina on usein isot yritykset sekä julkisen sektorin digitalisaatiohankkeet. Moni osaaja valitsee mielummin yrityksen, jossa on varmuutta enemmän kuin startupissa välttämättä on. Tästä syystä moni startup saattaa joutua maksamaan softa-alan osaajille erittäinkin suurta palkkaa, jotta riskinottokyky voittaisi epävarmuuden.

Itse kuitenkin näen, että monesti osaajapula johtuu vain tehottomuudesta ja yritykset ostavat softaosaamista ihan liikaa todelliseen tarpeeseen ja toisaalta myös ostetun työn tuottavuuteen nähden.

Olemmekin kokeilleet nyt muutamien asiakkaiden kanssa tietynlaista ”Tech lead as a service” -tyyppistä lähestymistapaa, jolla saa käyttöönsä käytännössä koko meidän firman, mutta meillä on kuitenkin selkeästi yksi henkilö, joka tuntee asiakkaan projektin parhaiten, mutta myös asiakasvastaava, joka pitää huolta siitä, että työ jakautuu järkevästi ja että kysymyksiin löytyy vastaukset tehokkaasti.

Jo muutamalla tonnilla kuukaudessa voi siis saada meiltä koko firman osaamisen käyttöön ja me sisäisesti järjestämme asian niin, että meiltä on oikeat ihmiset projektissa mukana. Välillä tarvitaan arkkitehtuurisuunnittelua, integraatioita, toisaalta taas jossain kohtaa enemmän osaamista esim. mobiilisovelluskehitykseen tai käytettävyyteen. Mielestäni tämä on hyvä malli, jota pystytään tarpeen mukaan skaalaamaan erittäin nopeasti ylöspäin useaan henkilöön per kk ja tarvittaessa pistämään koko homma tauolle, jolloin kustannukset tippuvat minimiin.

Toimimme käytännössä näin jo nyt, mutta kiinteä kuukausilaskutus tuo helpoutta ja ennustettavuutta niin asiakkaalle – kuin meillekin (mitäs sitä asiaa peittelemään). Ja tätä kautta myös me pystymme koko ajan parantamaan omaa tarjontaamme ja tuomalla kysyttyä osaamista osaksi palveluitamme.

Ja jos haluat vain kokeilla, miten homma toimisi käytännössä meidän kanssa, niin pystyn lupaamaan palvelun käyttöön ilman irtisanomisaikaa, vaikka kuukaudeksi. Rehellisyyden nimissä esim. 2000€/kk -paketilla ei kuukaudessa välttämättä päästä vielä paljoa pintaa syvemmälle varsinkin jos pitäisi keskittyä olemassa olevaan järjestelmään, mutta vaihtoehtoisesti, jos kyseessä olisi vaikka suppea järjestelmäintegraatio, niin työ voisi olla hyvinkin tehtävissä ja maksaisi itsensä takaisin saman tien.

Meillä tiimi palvelee Tampereella, meidän omalla porukalla tai sovittaessa otetaan paikallisia kumppaneita mukaan.

Autan mielelläni kartoittamaan tarpeesi täysin veloituksetta, joten jos haluat apua, niin ota minuun suoraan yhteyttä mikko@haltu.fi tai +358-350-6464, voit myös jättää yhteydenottopyynnön sivujemme kautta, niin palaamme asiaan mahdollisimman nopeasti.

Jätä yhteydenottopyyntö