MPASS.id – Miksi kuntia pitäisi kiinnostaa?

MPASS.id tulee nyt ja kovaa. Suurin osa suomalaisista kunnista voisi jo tällä hetkellä ottaa tämän kertakirjautumisratkaisun käyttöön muutaman minuutin työllä. Lähde ja ohjeet: http://www.mpass.fi/fi/wilman-kayttajille-mpass-id-kayttoon-minuuteissa/

Käytännössä kunnan ja koulujen osalta puhutaan ensinnäkin säästyneestä työajasta, kun kaikkiin järjestelmiin voitaisiin käyttää samoja tunnuksia – ei enää murhetta unohtuneista salasanoista.

Tämän jälkeen tulisi ratkaista vielä se, miten kaikki yhteensopivat palvelut pystytään tuomaan käyttäjille omien henkilökohtaisten mieltymysten mukaisesti ja miten noita yhteensopivia palveluita voidaan hankkia esim. opettajan tai rehtorin toimesta – tarpeen mukaan.

En keksi mitään syytä, miksei koulussa voitaisi käyttää palveluita subscription-pohjaisesti, koska palvelut ovat verkossa ja niiden tulisi muutenkin toimia mistä tahansa. Lisäksi palveluntarjoajille integraatio on myös yksinkertainen ja investointina helposti perusteltavissa, koska integraation jälkeen tavoitettavissa on yli 500 000 tuhatta käyttäjää.

ITK-messuilla onkin esillä ratkaisu toiseen tässä kirjoituksessa esitettyihin ongelmiin, kun OKM esittelee oppilaan työpöytäratkaisun, joka tarjoaa käyttäjälle kaikki saatavilla olevat ja yhteensopivat työkalut yhden näkymän takaa.

Lue lisää täältä: http://www.mpass.fi/fi/mpassid-pilotoinnista-tuotantoon-demoymparisto-esilla-itk-paivilla

Myös globaaleille toimijoille, kuten kehittämällemme Lifelearn-alustalle MPASS.id on loistava käytävä Suomen markkinoille. Lifelearn edustaa suomalaista osaamista, mutta sen päämarkkinat ja suurimmat käyttäjämassat ovat Aasiassa. Lifelearnin ajatuksena on tule elämänmittaista oppimista ja tarjota parhaat työkalut, mukaan lukien kirjautumistavat siihen, että tämä olisi mahdollista. Lifelearnin tavoite on jakaa tietoa, oppimismateriaaleja ja varmistaa, että käyttäjä pystyy hallitsemaan omaa tietoaan haluamallaan tavalla (MyData). Odotamme innolla, että saamme myös LifeLearn-laatan uudelle MPASS.id:n työpöydälle!

Voit lukea myös Lifelearn-alustasta lisää täällä: http://lifelearnplatform.com