Hei me kierrätetään!

Kierrätys ja toimistoarki. Kuulostaako tutulta? Saatko sinä tästä kierrätysarjen ja toimistokierrätyksen?
Yksinkertainen toimenpide, jolla voi selkeästi ja helposti osallistua yhteiseen hyvään.

Koitin etsiä puhdasta dataa siitä miten kierrätys on otettu osaksi toimistojen arkea? Äkkiseltään en sitä löytänyt. Oma kokemus on, että huonosti.
Tämä tekee minut surulliseksi ja ehkä jopa vihaiseksi. Miksi toimistot eivät kierrätä? Miksi se koetaan hankalaksi? Eikös useimmissa yrityksissä siistiminen ole ulkoistettu, joten kyse on loppujen lopuksi sopimisesta palveluntarjoajan kanssa ja asianmukaisten astioiden hankkiminen paikan päälle? Miten vaikeaa tämä voi olla?
Tämän jälkeen tuleekin sitten se isoin haaste. Kuinka saada koko toimiston väki tähän mukaan? Ottamaan huomioon sen sekunnin murto-osan mikä roska kädessä on ja mihin astiaan se kuuluu laittaa. Melkoinen ponnistus…

Kierrättämisen ei pitäisi olla enää toimistoissa poikkeus, vaan puhdas sääntö. Yksinkertainen tapa tehdä myös työelämässä toimenpiteitä tulevaisuuden hyväksi. Miksi siitä on tehty jotain, mikä on vaivalloista ja ärsyttävää?
Kuinka usein saat itsesi kiinni ajatuksesta, että “äh, emmää viitti” tai “ei kai se ny tää yks banaaninkuori”?
Mitäpä jos se olisi tämä yksi asia. Tämä kierrätys, jolla lähdettäisiin muokkaamaan ajatusmallia, jossa pieni vaivannäkö ei olisi enää este tehdä asioita, joissa on kuitenkin positiivinen lopputulema? Uskaltaisin väittää, että isossa mittakaavassa tuo vaiva on oikeasti todella pieni. Lähes olematon.

Aloitin Haltulla lokakuun alussa 2019. Täällä ei kierrätetty. Nyt kierrätetään ja ilolla voin todeta, että kaikki ovat ottaneet tämän yhteiseksi asiaksi. Loppujen lopuksi se vaati vain pientä tsemppausta, oikeita astioita ja kivat taulut seinään! Ja toki työ jatkuu vielä muistuttelujen merkeissä, mutta uskon, että tulee aika, kun se tulee jokaiselta selkärangasta mihin kuuluu tyhjä tonnikalapurkki, mihin tyhjä kahvimaitopurkki ja minne laitetaan tyhjät ja huuhdellut pilttipurkit.Olisiko tässä vuoden 2020 toimistohaaste? Tehdään yhdessä kierrättämisestä osa toimistojen arkea! We can do this 😉