Haltulle uusi toimitusjohtaja

Haltun perustajaosakas Mikko Sävilahti jättää toimitusjohtajan tehtävät 1. joulukuuta. Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mikki Aalto-Ylevä. Nimityksen taustalla on yhtiön hallituksen ja uuden toimitusjohtajan yhdessä asettamat kasvutavoitteet, joiden saavuttaminen edellyttää tavoitehakuista ja määrätietoista otetta.

”Tunnen markkinan ja Haltun toimintatavat erittäin hyvin ja minulla on jo pitkään ollut hyvä asema tässä työyhteisössä. En voisi kuvitella parempaa lähtökohtaa omalle nimitykselleni”, kuvaa Mikki,

Mikko jatkaa Haltun riveissä sekä Haltun että asiakkaiden liiketoimintaa kehittäen. Järjestelyn ansiosta hän voi keskittää oman energiansa puhtaasti sellaisiin asioihin, jotka häntä innostavat ja kiinnostavat.

”Minulla on ilo ja kunnia ojentaa kapula eteenpäin Mikille. Olen toiminut Haltun toimistusjohtajana jo lähes 12 vuoden ajan ja koko ajan ajautunut kauemmaksi siitä, missä olen aidosti paras. Koen, että olen saanut Haltun siihen pisteeseen, kuin omilla johtamisresursseillani on mahdollista ja odotan innolla, että voin vapauttaa enemmän aikaani siihen, että meidän asiakkaamme menestyvät entistä paremmin. Tämä muutos tuntuu ennen kaikkea luonnolliselta seuraavalta askeleelta itselleni ja samalla on mukava antaa tilaa innokkaalle ja erittäin lahjakkaalle uudelle toimarille. Näen, että tässä muutoksessa kyse on uudistumisesta, mutta myös tietyllä tavalla hienolta paluulta entiseen”, kertoo Mikko.

Haltun kasvutavoitteet on määritelty tulevalle kolmelle vuodelle. Kehitystä haetaan erityisesti yhtiön käyttökatteeseen mutta myös liikevaihtoon. Henkilökunnan määrää kasvatetaan hyvin maltillisesti ja aikomuksena on pysyä entisessä henkilöstömäärässä myös jatkossa. Yhtiölle ja toimitusjohtajalle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää entistä paremman palvelun tuottamista asiakkaille. Olemassaolevien asiakkuuksien säilyttäminen ja pitkäaikaisten kumppanuuksien rakentaminen on edelleen toiminnan ytimessä.

Isojen muutosten nopea toteuttaminen ei ole välttämätöntä sillä erinomaisia tuloksia voidaan saavuttaa tekemällä useita asioita pikkasen paremmin. Muutoksen tarpeellisuutta kuvaa hienosti se, että niin yrityksen johto kuin hallituskin olivat kaikki sitä mieltä, että Mikin nimittäminen toimitusjohtajaksi on erinomainen idea. Nimitysuutiset on otettu vastaan henkilöstön keskuudessa kauttaaltaan positiivisessa valossa.